ویدیو آموزشی “چطور با خودمهربانی در محیط شغلی از خودمان مراقبت کنیم؟”

محیط کار، محیطی پرتنش و اغلب رقابتی است که در آن ممکن است به شدت از افکار و احساساتی درباره‌ی ناکافی بودن رنج ببریم، که ناشی از برداشت ما از ناکامی‌هایمان است. برای پاسخ به چالش‌های اجتناب‌ناپذیر و شادتر بودن در محل کار، داشتن شفقت به خود حیاتی است. آنچه در مورد شفقت به خود بسیار مهم است این است که به موفقیت شخصی بستگی ندارد، بلکه از طریق شناخت و پذیرش نقص‌های ما عمل می‌کند که متعاقباً منجر به رشد و توسعه‌ی شخصی می‌شود.

بسیاری از ما به سختی می‌توانیم درک و پذیرشی را که به دیگران می‌دهیم، از طریق خودمهربانی و شفقت به خود، درونی کنیم. شفقت به معنی توانایی نشان دادن همدلی، عشق و نگرانی به افرادی است که به حمایت ما نیاز دارند. این در طبیعت ماست که در لحظات سخت با دیگران مهربان باشیم. پس چرا با خودمان مهربان نیستیم؟ گاهی نگران آن هستیم که با انجام این کار، درگیر تمایلات خودشیفتگی مانند خودمحوری یا ترحم به خود بشویم. اما در واقعیت، خودمهربانی و شفقت به خود اصلاً خود‌محورانه نیست، بلکه ابزاری ضروری است که برای رسیدن به نیک‌زیستی عاطفی به آن نیاز داریم. گاهی هم آداب خودمهربانی را بلد نیستیم.

خودمهربانی

به تعبیر خانم دکتر کریستین نف، استاد دانشگاه تگزاس، شفقت به خود دارای سه عنصر کلیدی است:

  • مهربانی با خود
  • تصدیق این که رنج و شکست شخصی بخشی از تجربه‌ی جهانی انسان است
  • حفظ آگاهی غیر جانبدارانه از تجربیات از طریق تکنیک‌های ذهن‌آگاهی

تحقیقات نشان می‌دهد که خودمهربانی می‌تواند فواید زیادی داشته باشد. از جمله این که تمرین آن باعث کاهش مشکلات سلامت روان از جمله اضطراب، افسردگی، کمال‌گرایی و استرس می‌شود. اما فقط برای سلامت روان ما مفید نیست، بلکه می‌تواند سلامت جسمی ما را نیز بهبود بخشد، و در نتیجه حتی ممکن است عمر طولانی‌تری داشته باشیم! خودمهربانی همچنین باعث می‌شود ارزش بیشتری به خود بدهیم و در ادامه تاب‌آوری را تقویت می‌کند: توانایی بازگشت پس از تجربه‌ی شکست‌.

این به ما توانایی سازگاری می‌دهد و به ما کمک می‌کند تا مشکلات را شناسایی کنیم، بازخوردهای منفی دیگران را بپذیریم و عادت‌هایی را تغییر دهیم که دیگر خیلی هم به نفع ما نیستند. به نوبه‌ی خود، شادمانی، رضایت از زندگی و انگیزه را افزایش می‌دهد.

در این وبینار درباره‌ی راه‌کارهای ساده و سریعی صحبت کردیم که باعث می‌شوند عضله‌ی خودمهربانی ما تقویت شود و به عنوان ابزار و مهارتی در محل کار به ما کمک کند.

سرفصل‌های ویدیو

  • خودمهربانی و شفقت به خود چیست؟
  • چرا در محیط کار به این رویکرد نیاز داریم؟
  • چطور خودمهربانی و شفقت به خود در محیط کار به ما کمک خواهد کرد؟
  • با چه راه‌کارهایی مهربانی به خود را پیاده‌سازی و اجرایی کنیم؟
 

همچنین پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را مطالعه کنید.