خودشناسی, روانشناسی مثبت

10 ویژگی افرادی که دارای سلامت روان هستند

سلامت روان

افراد دارای سلامت روان چگونه‌اند؟

قبلاً درباره چیزهایی شنیده‌ایم که همه ما می‌توانیم برای دستیابی به سلامت روان انجام دهیم، اما افراد همچنین می‌خواهند بدانند وقتی به آن مرحله دست پیدا کنند، چگونه به نظر می‌رسند.

در حالی که این موضوع برای افراد مختلف متفاوت است، اما در بین آن‌ها ویژگی‌های مشترکی وجود دارد که قادر به حفظ سلامت روان و داشتن تاب‌آوری در زندگی هستند. این ویژگی‌ها عبارتند از:

10. هر روز از خواب بیدار می‌شوید و برای چیزی احساس قدردانی می‌کنید.

وقتی روز بد یا هفته بدی را سپری می‌کنید، می‌توانید به اطراف خود نگاه کنید و شادی دیگران را مشاهده کنید. در زمان رنج، تصدیق چیزهایی که قدردانشان هستید، می‌تواند سخت باشد. اما توانایی فکر کردن حداقل به یک چیز که به طور روزانه برای آن سپاس‌گزار هستید، نشانه تاب‌آوری است. این نشانه آن است که شما به سمت قدردانی از چیزهای خوب یا روابط خوبی که دارید سوق داده می‌شوید. اگر این یک عادت منظم باشد، اذعان به این موارد می‌تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد.

9. کاری دارید که مشتاقانه منتظر انجام یا تجربه آن هستید.

شاید در روزهای آتی یک دورهمی یا رویداد با دوستان خود داشته باشید، یا قصد سفر داشته باشید یا حتی  برنامه‌ای به سادگی سپری کردن یک شب آرام در خانه و دیدن فیلم مورد علاقه‌تان داشته باشید. برنامه‌ریزی برای چیزی که می‌توانید منتظر آن باشید و کمی رضایت و لذت در آن پیدا کنید، نشانه آن است که به دنبال تجربیات مثبت هستید که می‌تواند اضطراب و احساس افسردگی را کاهش دهد.

8. خشم را رها می‌کنید و زمان‌تان را صرف کینه‌توزی از افرادی که به شما صدمه زده‌اند نمی‌کنید.

در حالی که همه ما در برخی مواقع، روابط و درگیری‌های سختی در زندگی خود داشته‌ایم، نگه داشتن آن‌ احساساتی که تجربه کرده‌ایم، می‌تواند مانع از ادامه زندگی‌مان شود. این می‌تواند منجر به احساسات منفی درونی مانند خشم، غم و حتی تنهایی شود که ما را از یافتن دوستی‌ها یا روابط دیگر باز می‌دارد. اگر بتوانید با موفقیت خشم را کنار بگذارید و به کسانی که به شما صدمه زده‌اند فکر نکنید، به احتمال زیاد در زندگی خود آرامش خواهید داشت و به سلامت روانی خوبی خواهید رسید.

7. از چیزهای ساده در زندگی لذت می برید

افرادی که سلامت روان دارند، می‌توانند تجربیات مثبتی از انجام کارهای ساده مانند پیاده روی در طبیعت، خندیدن با دوستان و عزیزانشان یا گوش دادن به موسیقی خوب داشته باشند. شما می‌توانید از هر تجربه ای در زندگی لذت ببرید حتی اگر هیجان انگیز یا درجه یک نباشند.

6. زمانی که کار سخت می‌شود به تلاش ادامه می‌دهید.

زمانی که شرایط سختی را پشت سر می‌گذارید، داشتن انگیزه دشوار است. ممکن است انرژی شما تمام شود و امیدتان را از دست بدهید. اما افرادی که از نظر روانی سالم هستند به طور کلی می‌توانند در زمانی که شرایط سخت می‌شود به راه خود ادامه دهند و حتی گاهی اوقات این امر آنها را مقاوم‌تر می‌کند.

5. به اطرافیان خود کمک می‌کنید

سالم‌ترین و تاب‌آورترین افراد از نظر روانی متمرکز بر خود نیستند. حتی زمانی که شرایط آنها چالش برانگیز است، همچنان به تماس با دیگران ادامه می‌دهند و تا جایی که می‌توانند حمایت می‌کنند. بسته به آن‌چه در زندگی‌شان می‌گذرد، ممکن است نتواننند کارهای بزرگی برای کمک به دیگران انجام دهند، اما همیشه دغدغه دیگران را دارند و سعی می‌کنند کمک کنند.

4. از خودتان مراقبت می‌کنید

افراد سالم از نظر روانی به دیگران اهمیت می‌دهند، اما نه در حدی که دیگر مراقبت از خود را حفظ نکنند. شما مطمئن می‌شوید که نیازهای شما برآورده می‌شود زیرا می‌دانید این کار موجب می‌شود برای کمک به دیگران و حضور در روابط خود بیشتر در دسترس باشید.

3. روابط شما مرزهای خوبی دارند

دانستن این که چه زمانی نه بگویید و دانستن این که چه زمانی باید به خود فضا بدهید، این امکان را می‌دهد که بتوانید بین برآورده کردن نیازهای خود و دیگران تعادل ایجاد کنید. شما می‌توانید بدون صرف نظر کردن از فضا و حریم شخصی خود باز هم مفید باشید.

2. به آنچه دیگران دارند حسادت نمی‌کنید

شما زمانی را صرف مقایسه خود با دیگران یا آنچه دیگران دارند، نمی‌کنید. شما روی آنچه می‌خواهید و در دسترس شماست تمرکز می‌کنید.

1. شما می توانید حتی زمانی که زندگی شما پرچالش است، برای دیگران خوشحال باشید.

ظرفیت شاد بودن برای دیگران و این که آن‌ها بدانند برای‌شان خوشحال هستید، جنبه مهمی از سلامت روان است. این بدان معناست که شما می‌توانید فراتر از مبارزه یا درد خود نگاه کنید و صرف نظر از آن‌چه در زندگی‌تان می‌گذرد، سخاوتمندانه برای دیگران خوشحال باشید.

دستیابی به برخی از این ویژگی‌ها ممکن است سخت به نظر برسد. برخی از ما در خانواده‌هایی بزرگ شده‌ایم که منفی‌گرایی، تعارض و ترس به صورت ثابت در زندگی‌مان وجود دارند. همیشه تکان دادن این چرخه‌ها و شروع عادت‌های جدید برای خودمان آسان نیست. یادگیری قالب‌بندی مجدد طرز فکر و نگرش و حضور برای لذت بردن از آن‌چه در اطراف ما وجود دارد، مهارت‌های بسیار خوبی است که باید در تلاش برای بهبود سلامت روان خود انجام دهیم.

مقاله از دکتر کاریا شوما

 

امتیاز دهید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *